Psihoterapeut Mariana Ionica

      Psihoterapeut Mariana Ionica

              Psihoterapie, consiliere si dezvoltare personala

IN SFARSIT FERICIT ???

 

 

De cate ori nu ai crezut poate, ca daca ai avea bogatii materiale, o cariera de success, ai fi o persoana faimoasa si ai beneficia de o larga recunoastere, ai fi IN SFARSIT FERICIT ???

 

Studiile stiintifice, statisticile, ne arata insa ca realitatea este diferita, ca toate aceste asteptari sunt de fapt simple iluzii, Este mult mai probabil ca daca si cand am ajunge sa avem toate cele de mai sus, sau macar in parte, am fi mai degraba nefericiti si poate chiar bolnavi, si asta pentru ca persoanele cu teluri exclusiv materialiste, orientate predilect spre imagine, sunt puternic si pe termen indelungat expuse unor factori stresori extrem de puternici,

 

Acest fapt face ca ele sa experimenteze o suita intreaga de emotii negative ( manie, frustrare, umilinta, rusine, furie ), emotii care acumulate, ne-integrate, ne-prelucrate, pot duce in timp la aparitia anxietatii, a depresiei, a unor afectari somatice sau fizice cu spectru de manifestare foarte divers.

 

Nu vreau sa spun ca nu este ok sa ai toate cele de mai sus, sau ca nu trebuie sa visezi sa realizezi ceva important in viata ta ; departe de mine acest gand. Ceea ce imi doresc sa comunic, sa va comunic, este faptul ca lucrurile trebuiesc facute cu masura. Ca orice (si inteleg aici orice vreti : cariera, posesiuni materiale, faima, s.a.m.d. )  trebuie cladit cu responsabilitate, si tinand cont tot timpul de adevaratele noastre nevoi, care nu sunt nici pe departe doar de natura materiala.

 

Daca reusim sa facem toate acestea fara sa uitam de nevoile emotionale, de relationare, de nevoia a fi in comuniune cu semenii, de a ajuta, si mai ales fara sa uitam de nevoile noastre spirituale, de crestere si evolutie personala, atunci, ei bine, atunci ar putea fi Ok. Pentru ca tot statisticile arata ca persoanele care se concentreaza pe satisfacerea acestor nevoi emotionale, de relationare, spirituale, de crestere personala, s.a.m.d., reusesc sa aiba vieti mai implinite, mai sanatoase si …..mai fericite.

 

Pentru tine ce este cu adevarat important in viata, ce te face cu adevarat fericit ? Daca te-ai gandit la asta, si ai deja un raspuns la aceasta intrebare , m-as bucura daca l-ai impartasi aici cu noi ! Cu siguranta avem de invatat unii de la altii ! 

Blog Stats

  • Total posts(22)
  • Total comments(12)

Forgot your password?